ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΟΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

H αγαπημένη μου συνταγή για κέικ καρότου, παραλλάχτηκε! Το πορτοκάλι πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο, το κέικ έγινε παντεσπάνι και ντύθηκε με μια πανεύκολη μους σοκολάτας – από 3 μόνο υλικά!

Διαβάστε επίσης:

Συστατικα

Για το κέικ (2 παντεσπάνια)
  • 4 αυγά
  • 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γρ. ηλιέλαιο
  • 500 γρ. καρότο τριμμένο
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι
Για τη μους σοκολάτας
  • 600 γρ κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Οδηγιες

Για το παντεσπάνι
  • Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
  • Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το ξύσμα των πορτοκαλιών, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 φόρμες για παντεσπάνι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
Για τη μους σοκολάτας
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τη μους στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να σφίξει.
Για το στήσιμο της τούρτας
  • Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.
  • Καλύπτουμε την επάνω πλευρά από το πρώτο παντεσπάνι με το 1/4 του μείγματος,
  • Στη συνέχεια βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω σαν καπάκι και καλύπτουμε όλες τις πλευρές με τη μους σοκολάτας.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με cherries, τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο μπισκότο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *