Χρειάζεσαι 5 λέπτα στην κουζίνα και 13 λεπτά ψήσιμο για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα υγρά, ρευστά κέικ σοκολάτας, τα οποία φυσικά εξαφανίζονται αμέσως!
Οι φίλοι μου που κάνουν lactose free διατροφή, έχουν πάντα πρόβλημα με τα πιο νόστιμα σοκολατογλυκά! Για το λόγο αυτό αποφάσισα να φτιάξω και μια “εκδοχή” που να ικανοποιήσει και εκείνους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Η συνταγή του lava cake θέλει ελάχιστο χρόνο αλλά πολύ προσοχή στο ζύγισμα των υλικών και στο χρόνο ψησίματος. Με το νέο Βιτάμ xωρίς λακτόζη μπορείς πλέον να το φτιάξεις και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Είναι 100% φυτικό, χωρίς συντηρητικά και κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 40 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. Βιτάμ χωρίς λακτόζη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κ.γ. βανίλια
- 1/2 κ.γ. εσπρέσο, σε σκόνη
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 120 γρ. κουβερτούρα
- 30 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)
- 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ χωρίς λακτόζη
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C, καλύπτουμε πολύ καλά τρεις φόρμες με Βιτάμ χωρίς λακτόζη και πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το αυγό, τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το εσπρέσο σε σκόνη και το αλάτι.
- Στο μεταξύ, λειώνουμε την κουβερτούρα και το Βιτάμ χωρίς λακτόζη σε μπεν μπαρί, προσέχοντας να μην ακουμπάει το μπολ στο νερό που βράζει.
- Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα ζάχαρης και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι πάνω από το μείγμα σοκολάτας και το «διπλώνουμε» με μια μαρίζ. Δεν το ανακατεύουμε για να μην βγει πολύ σφιχτό το κέικ! Διπλώνουμε το μείγμα με την σπάτουλα μέχρι να μην βλέπουμε λευκά σημεία με αλεύρι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες του κέικ και ψήνουμε για 13 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά σε μια σχάρα και στην συνέχεια τα αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
- Σερβίρουμε αμέσως.