H αγαπημένη μου συνταγή για κέικ καρότου, παραλλάχτηκε! Το πορτοκάλι πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο, το κέικ έγινε παντεσπάνι και ντύθηκε με μια πανεύκολη μους σοκολάτας – από 3 μόνο υλικά!
Διαβάστε επίσης:
Υλικά
Για το κέικ (2 παντεσπάνια)- 4 αυγά
- 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. ηλιέλαιο
- 500 γρ. καρότο τριμμένο
- ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- 300 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρική
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 200 γρ. ψιλοκομμένο καρύδι
- 600 γρ κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Για το παντεσπάνι- Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη.
- Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το ξύσμα των πορτοκαλιών, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 φόρμες για παντεσπάνι, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45-50 λεπτά.
- Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.
- Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κακάο στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα.
- Μεταφέρουμε τη μους στο ψυγείο και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να σφίξει.
- Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.
- Καλύπτουμε την επάνω πλευρά από το πρώτο παντεσπάνι με το 1/4 του μείγματος,
- Στη συνέχεια βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω σαν καπάκι και καλύπτουμε όλες τις πλευρές με τη μους σοκολάτας.
- Προαιρετικά διακοσμούμε με cherries, τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένο μπισκότο.