search

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ GNOCCHI ΚΑΡΟΤΟΥ

Σήμερα κάνω την παραδοσιακή συνταγή για gnocchi, αλλά χρησιμοποιώ καρότα αντί για πατάτα. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά φρουτώδες και η γεύση είναι απλώς εκπληκτική!

Ακριβώς όπως και τα περισσότερα gnocchi, προτιμώ να τα σωτάρω σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο (και βότανα εάν υπάρχουν) παρά να τα βράσω σε νερό.



Υλικά

  • 200 γρ. καρότα
  • 4 κρόκους αυγών
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • 70 γρ. παρμεζάνα, και λίγη έξτρα για το γαρνίρισμα
  • 380 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε τα καρότα στο φούρνο στους 180 °C μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μεταφέρουμε τα καρότα σε ένα μεγάλο μπολ και λιώνουμε μέχρι να γίνουν λεία. (Μπορούμε να τα περάσουμε και απο το μπλέντερ)
  • Προσθέτουμε τους κρόκους αυγού, το αλάτι, το πιπέρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε,
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, βάζουμε το ένα τρίτο της ζύμης του καρότου, και με τα χέρια φτιάχνουμε ένα ρολό, πάχους περίπου 2 cm. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια 2 cm.
  • Μεταφέρουμε τα gnocchi σε ένα αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί. Και επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Για να μαγειρέψουμε τα gnocchi, μπορούμε είτε να τα βράσυμε, είτε να τα σωτάρουμε. (Εγώ τα προτιμώ σωταρισμένα)
  • Ο ένας τρόπος είναι τα βάλουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και να τα αφήσουμε να βράσουν, έως ότου επιπλέουν στην επιφάνεια, 3 έως 4 λεπτά. Και στο τέλος τα σουρώνουμε.
  • Ο άλλος τρόπος είναι να τα σωτάρουμε στο τηγάνι με μια κουταλιά βούτυρο, μέχρι να γίνουν τραγανά.
  • Σερβίρουμε αμέσως με μια κουταλιά πέστο βασιλικού.
Cool Artisan