search

Ρεβίθια: 8 διαφορετικές συνταγές να τα μαγειρέψεις

Τα ρεβίθια αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική τροφή και είναι ένα από τα παλαιότερα όσπρια που καλλιεργούνται από τον άνθρωπο. Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι την Αίγυπτο τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα όσπρια θεωρούνταν βασικές τροφές της εποχής. Γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν τρώγοντας όσπρια αντί για κρέας. Η καταγωγή τους είναι από την Ασία και πλέον έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Τα ρεβίθια είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, και ψευδάργυρο. Είναι από τις καλύτερες φυτικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, πλούσια σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και βασικά μέταλλα. Η παρουσία τόσο πολλών ζωτικής σημασίας θρεπτικών ουσιών τα καθιστά ιδανική και πλήρης τροφή προσφέροντας πολλά οφέλη στην υγεία.

Κάνε κλικ πάνω στον τίτλο της κάθε συνταγής για να την διαβάσεις

Ρεβίθια με μανιτάρια και πάπρικα

Σαλάτα πλιγούρι με ρεβίθια και λαχανικά

Ρεβίθια με κους κους σε πράσινο κάρυ

Βίγκαν καρμπονάρα με μανιτάρια

Καλοκαιρινή ρεβιθάδα με τοματίνια 

Ρεβυθάδα φούρνου με μελιτζάνα και αυγά

Vegan ρεβιθάδα σε σάλτσα ψητής πιπεριάς

Πικάντικα ρεβίθια στο φούρνο

 

Διάβασε Επίσης:



Cool Artisan