Τραγανό και πικάντικο, είναι τα δύο πράγματα που αγαπώ περισσότερο στο φαγητό. Αυτά τα ψητά ρεβίθια είναι και από τα δύο, καθώς και ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ.
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε μια σαλάτα ή σε ένα τοστ αβοκάντο ή απλά να τα σερβίρετε πάνω από το ρύζι!
Υλικά
- 500 γρ. βραστά ρεβίθια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κάρι
- 1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
- 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 ° C και βάζουμε τη σχάρα στη μέση.
- Βάζουμε τα βρασμένα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
- Στρώνουμε τα ρεβίθια ομοιόμορφα σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανά, περίπου 30 με 40 λεπτά.