Ένας εναλλακτικός, πιο δροσερός και καλοκαιρινός τρόπος να μαγειρέψεις τα ρεβίθια! Είναι η πιο νόστιμη συνταγή για τους ζεστούς μηνες του καλοκαιριού για ρεβίθια που μελώνουν συντροφιά με γλυκά ντοματίνια.
Υλικά
- 400 γρ ρεβίθια (βρασμένα)
- 500 γρ τοματίνια
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κτγ ξερό δυόσμο
- 1/2 κτγ ξερό θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Για τη σημερινή συνταγή χρησιμοποιώ ρεβίθια που έχω ήδη βράσει και αποθηκεύσει στην κατάψυξη. Εάν εσύ δεν έχεις, ακολουθείς την εξής διαδικασία: Επιλέγουμε αποφλοιωμένα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε κρύο νερό.
- Το επόμενο πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.
- Γεμίζουμε την κατσαρόλα με βραστό νερό (από βραστήρα ή από μια κατσαρόλα που βράζει παράλληλα).
- Επαναφέρουμε τα ρεβίθια στο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά. Δοκιμάζουμε και αν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε. Διαφορετικά τα βράζουμε μέχρι να είναι μαλακά
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε
- Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδοκαι το φρέσκο μαϊντανό) και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Προαιρετικά σερβίρεις και με λίγο λεμόνι από πάνω