Η σημερινή συνταγή είναι μια διαφορετική εκδοχή της κλασσικής ρεβιθάδας που η γεύση της στηρίζεται στην ψητή πιπεριά φλωρίνης. Ο τρόπος που καίμε την πιπεριά εξωτερικά και μετά καθαρίζουμε τη σάρκα της είναι και η βάση αυτής της διαφορετικής συνταγή.
Είναι ένας χορταστικός, vegan τρόπος να μαγειρέψεις τα ρεβίθια με “exotic” πινελιά από την κρέμα καρύδας. Βεβαιώς μπορείς να την κάνεις ακόμα πιο εξοτική αλλάζοντας το λεμόνι με λάιμ και το μαϊντανό με κόλιανδρο.
Μπορείς να τη συνοδεύσεις με κινόα, μαύρο ρύζι ή πλιγούρι, όπως έκανα εγώ!
Υλικά
-
200 γρ βρασμένα ρεβίθια
-
1/2 κρεμμύδι, λευκό κομμένο σε κυβάκια
-
5 πιπεριές φλωρίνης
-
50 ml κρέμα καρύδας
-
20 ml ελαιόλαδο
-
1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κτγ γλυκιά πιπεριά
-
1 κτγ καπνιστή πιπεριά
-
1/2 κτγ μπούκοβο
-
1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
-
Βάζουμε ένα σχαροτήγανο να πάρει θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας
-
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ακουμπάμε στο σχαροτήγανο.
-
Τις αφήνουμε να ψηθούν για 5 λεπτά από τη μια πλευρά και έπειτα τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά για ακόμα 5 λεπτά.
-
Τις αφαιρούμε από το σχαροτήγανο, τις βάζουμε σε ένα μπολ και κλείνουμε το μπολ καλά με μια μεμβράνη.
-
Τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και έπειτα τις ξεφλουδίζουμε και τις καθαρίζουμε από το κοτσάνι και τα σπόρια. Κρατάμε μόνο την ψίχα.
-
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τις πιπεριές με την κρέμα καρύδας, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
-
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μεχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
-
Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και την κρέμα πιπεριάς.
-
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
-
Σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
-
Σερβίρουμε με ρύζι, κινόα ή πλιγούρι.