Κάθε άνθρωπος λατρεύει το φυστικοβούτυρο! Κι εσύ το λατρεύεις. Ίσως, να μην το ξέρεις ακόμα. Εδώ θα βρεις ένα τρόπο για να μην το τελειώσεις κατευθείαν μέσα από το βάζο!
Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο μαλακό
- 115 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κρόκος αυγού
- 1/2 κουτ γλ. άρωμα αμυγδάλου
- 1 φλ. αμύγδαλα κοπανισμένα
- 1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ φυστικουβούτυρο
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, το άρωμα αμυγδάλου, τα αμύγδαλα και το αλεύρι μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.
- Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°.
- Σκεπάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και πλάθουμε τη ζύμη.
- Βγαίνουν περίπου 40 μικρά μπαλάκια.
- Τα μεταφέρουμε στο ταψί, αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους γιατί κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα φουσκώσουν.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
- Για να στήσουμε τα whoopies, ενώνουμε τα μπισκότα με μια κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ