search

Σοκολατένιο κέικ βρώμης με φιστίκι Αιγίνης

Γιαούρτι και βρώμη είναι τα δύο βασικά υλικά για ένα υπέροχο, θρεπτικό και συγχρόνως light κέικ.

Tip: Πάντα περνάμε το φιστίκι Αιγίνης από ένα καυτό τηγάνι για 2-3 λεπτά προκειμένου να βγάλει τα αρώματα του και να γίνει τραγανό.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 200 γρ. γιαούρτι (πλήρες ή χαμηλών λιπαρών)
  • 150 γρ. αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 30 ml στέβια (ή 100 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου)
  • 80 γρ. φυστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε λαδόκολλα σε μία φόρμα κέικ  27x14x6 εκ. (ή εναλλακτικά αντικολλητική φόρμα για κέικ)
  2. Ανακατεύουμε τα υλικά: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το γλυκαντικό στέβια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Ενσωματώνουμε τα ξηρά υλικά: Κοσκινίζουμε το αλεύρι βρώμης και το κακάο, και τα προσθέτουμε στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και το φιστίκι Αιγίνης.
  4. Ψήνουμε: Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει: Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το απολαμβάνουμε!
Cool Artisan