Γιαούρτι και βρώμη είναι τα δύο βασικά υλικά για ένα υπέροχο, θρεπτικό και συγχρόνως light κέικ.
Tip: Πάντα περνάμε το φιστίκι Αιγίνης από ένα καυτό τηγάνι για 2-3 λεπτά προκειμένου να βγάλει τα αρώματα του και να γίνει τραγανό.
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι (πλήρες ή χαμηλών λιπαρών)
- 150 γρ. αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. κακάο
- 2 μεγάλα αυγά
- 30 ml στέβια (ή 100 γρ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου)
- 80 γρ. φυστίκι Αιγίνης
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε λαδόκολλα σε μία φόρμα κέικ 27x14x6 εκ. (ή εναλλακτικά αντικολλητική φόρμα για κέικ)
- Ανακατεύουμε τα υλικά: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το γλυκαντικό στέβια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ενσωματώνουμε τα ξηρά υλικά: Κοσκινίζουμε το αλεύρι βρώμης και το κακάο, και τα προσθέτουμε στα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και το φιστίκι Αιγίνης.
- Ψήνουμε: Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βάλουμε στο κέντρο.
- Αφήνουμε να κρυώσει: Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το απολαμβάνουμε!