Με 2 απλά υλικά φτιάχνουμε την πιο λαχταριστή, χαμηλή σε θερμίδες – πλούσια σε πρωτεΐνη, μους σοκολάτα.
Tip: Προαιρετικά γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο
Υλικά
- 150 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο (ή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη)
- 2 ασπράδια αυγών
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα: Την τοποθετούμε σε μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (σε μικρά διαστήματα 20 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας). Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Χτυπάμε τα ασπράδια: Σε καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ανακατεύουμε τα υλικά: Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να διατηρήσουμε τον όγκο.
- Αφήνουμε να σταθεί: Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ώστε να σφίξει.