search

Μους σοκολάτα – με 2 υλικά / χωρίς ζάχαρη

Με 2 απλά υλικά φτιάχνουμε την πιο λαχταριστή, χαμηλή σε θερμίδες – πλούσια σε πρωτεΐνη, μους σοκολάτα.

Tip: Προαιρετικά γαρνίρουμε με τριμμένο μπισκότο



Υλικά

  • 150 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο (ή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη)
  • 2 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα: Την τοποθετούμε σε μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (σε μικρά διαστήματα 20 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας). Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια: Σε καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  3. Ανακατεύουμε τα υλικά: Ενσωματώνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να διατηρήσουμε τον όγκο.
  4. Αφήνουμε να σταθεί: Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ώστε να σφίξει.
Cool Artisan