search

Γαρίδες στο airfryer

Οι γαρίδες σαν ορεκτικό στο τραπέζι των γιορτών είναι η πιο ελαφριά και θρεπτική επιλογή που μπορείς να ετοιμάσεις για εσένα κι αυτούς που αγαπάς. H Γάμπαρη Αργεντινής Γίγας της Pescanova με έχει εκπλήξει με την ποιότητα και τη μοναδική της γεύση. Καταψύχεται άμεσα στο πλοίο, διατηρώντας φρεσκάδα και θρεπτικά στοιχεία. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, χαμηλή σε λιπαρά και με υψηλή διατροφική αξία.

Tip: Της φτιάχνω σε καλαμάκια για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση αλλά μπορείς να τις ετοιμάσεις με τον ίδιο τρόπο χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αξεσουάρ, απλά να τις “ξαπλώσεις” στον κάδο και να τις ψήσεις για 4 λεπτά στους 180°C.



Υλικά

  • 1 συσκευασία Γάμπαρη Αργεντινής Γίγας, Pescanova
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι (κατά βούληση)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4-5 ντοματίνια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προετοιμασία γαρίδων:
    • Αποψύχουμε τις γαρίδες βάζοντας τη συσκευασία Pescanova στη συντήρηση του ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ
    • Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι, την ουρά και το έντερο
  • Μαρινάρισμα:
    • Σε ένα μπολ πολτοποιούμε το σκόρδο.
    • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το αλάτι, το πιπέρι και φρέσκο μαϊντανό.
    • Ανακατεύουμε καλά.
  • Ψήσιμο στο air fryer:
    • Περνάμε τις γαρίδες από τα καλαμάκια (μεταλλικά ή ξύλινα) και προαιρετικά προσθέτουμε 3-4 ντοματίνια σε μερικά
    • Τις αλείφουμε με το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
    • Τοποθετούμε τις γαρίδες στο air fryer.
    • Τις ψήνουμε για 4 λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ και να σφίξουν ελαφρώς.
  • Σερβίρισμα:
    • Τις σερβίρουμε ζεστές στο γιορτινό τραπέζι ως ορεκτικό με τα αγαπημένα μας συνοδευτικά, όπως ρύζι, πράσινη σαλάτα ή πατάτες.
Cool Artisan