search

Κορμός Μελομακάρονο – χωρίς ζάχαρη

Όλη η γεύση του μελομακάρονου σε ένα υγιεινό και θρεπτικό κορμό.

  • Υγιεινός και θρεπτικός:
    Είναι γεμάτος φυσικά γλυκαντικά από τους χουρμάδες, υγιεινά λιπαρά από τα καρύδια και πλούσιο κακάο, που είναι πηγή αντιοξειδωτικών.
  • Εύκολος και γρήγορος:
    Η παρασκευή του απαιτεί ελάχιστα υλικά και χρόνο, ενώ δεν χρειάζεται ψήσιμο, κάνοντάς τον ιδανικό για ένα γρήγορο γλυκό.
  • Πολύπλευρη απόλαυση:
    Ταιριάζει σε κάθε περίσταση – ως υγιεινό σνακ, ως συνοδευτικό του καφέ ή ακόμα και ως επιδόρπιο σε μια γιορτή!


Υλικά

  • 500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 200 γρ. καρύδι
  • 70 γρ. κακάο
  • 1 κτσ κανέλα
  • 1/2 κτγ γαρύφαλο
  • 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Προετοιμάζουμε τους χουρμάδες: Αν οι χουρμάδες μας είναι σκληροί, τους μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, τους στραγγίζουμε καλά.
  • Χτυπάμε τα υλικά: Βάζουμε τους χουρμάδες, τα καρύδια, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ στον επεξεργαστή τροφίμων (μπλέντερ). Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
  • Διαμορφώνουμε τον κορμό: Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κορμού και το τυλίγουμε σφιχτά με τη λαδόκολλα ή μια διαφανή μεμβράνη.
  • Ψύχουμε τον κορμό: Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο (στη συντήρηση) για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει και να είναι έτοιμος για κόψιμο.
  • Σερβίρουμε: Κόβουμε τον κορμό σε φέτες και απολαμβάνουμε.
Cool Artisan