Όλη η γεύση του μελομακάρονου σε ένα υγιεινό και θρεπτικό κορμό.
- Υγιεινός και θρεπτικός:
Είναι γεμάτος φυσικά γλυκαντικά από τους χουρμάδες, υγιεινά λιπαρά από τα καρύδια και πλούσιο κακάο, που είναι πηγή αντιοξειδωτικών. - Εύκολος και γρήγορος:
Η παρασκευή του απαιτεί ελάχιστα υλικά και χρόνο, ενώ δεν χρειάζεται ψήσιμο, κάνοντάς τον ιδανικό για ένα γρήγορο γλυκό. - Πολύπλευρη απόλαυση:
Ταιριάζει σε κάθε περίσταση – ως υγιεινό σνακ, ως συνοδευτικό του καφέ ή ακόμα και ως επιδόρπιο σε μια γιορτή!
Υλικά
- 500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 200 γρ. καρύδι
- 70 γρ. κακάο
- 1 κτσ κανέλα
- 1/2 κτγ γαρύφαλο
- 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προετοιμάζουμε τους χουρμάδες: Αν οι χουρμάδες μας είναι σκληροί, τους μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, τους στραγγίζουμε καλά.
- Χτυπάμε τα υλικά: Βάζουμε τους χουρμάδες, τα καρύδια, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ στον επεξεργαστή τροφίμων (μπλέντερ). Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
- Διαμορφώνουμε τον κορμό: Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα. Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα κορμού και το τυλίγουμε σφιχτά με τη λαδόκολλα ή μια διαφανή μεμβράνη.
- Ψύχουμε τον κορμό: Βάζουμε τον κορμό στο ψυγείο (στη συντήρηση) για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει και να είναι έτοιμος για κόψιμο.
- Σερβίρουμε: Κόβουμε τον κορμό σε φέτες και απολαμβάνουμε.