search

Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Απολαυστικές, τραγανές πατάτες, που μπορείς να φτιάξεις τελευταία στιγμή για το γιορτινό τραπέζι και κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι στο φούρνο. Το μυστικό είναι το βράσιμο που κάνουμε στην αρχή με λίγη σόδα αλλά και ο τρόπος που τις ανακινούμε στο σουρωτήρι για να αποκτήσουν σαγρέ επιφάνεια.

Για τη μαγειρική μου χρησιμοποιώ τα σκεύη της Fest που είναι ελληνική εταιρία και κατασκευάζει αντικολλητικά σκεύη αλουμινίου από το 1979. Στην Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα. Κάθε προϊόν που παράγει η Fest,είναι μελετημένο και σχεδιασμένο, ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού για γρήγορο, εύκολο και υγιεινό μαγείρεμα τόσο σε καθημερινή βάση αλλά και σε μεγάλα γιορτινά καλέσματα.

Για να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό ακολούθησε τα βήματα που θα βρεις στο post μου στο instagram εδώ:



Υλικά

  • 1 kg πατάτες
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ρίγανη
Για το γαρνίρισμα
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 2 κτσ φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C και βάζουμε μέσα το ταψί της Fest με το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.
  • Τις βάζουμε να βράσουν στον ταβά της Fest με άφθονο αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά και προσθέτουμε τη σόδα.
  • Σουρώνουμε τις πατάτες και τις ανακινούμε μέσα στο σουρωτήρι για να γίνει σαγρέ η επιφάνεια τους.
  • Τις μεταφέρουμε στο ταψί με το καυτό ελαιόλαδο. Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρώς.
  • Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα για 20-25 λεπτά (ή μέχρι να πάρουν χρώμα). Με μια κουτάλα τις ανακινούμε στα μισά μέσα στο φούρνο.
  • Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό
Cool Artisan