search

Πατάτες φούρνου σαν τηγανητές

Απολαυστικές, τραγανές πατατούλες που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι στο φούρνο. Το μυστικό είναι το βράσιμο που κάνουμε στην αρχή με λίγη σόδα αλλά και ο τρόπος που τις ανακινούμε στο σουρωτήρι για να αποκτήσουν σαγρέ επιφάνεια.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 10 μεσαιές πατάτες
  • 1 κτγ σόδα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C και βάζουμε μέσα ένα ταψί με το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.
  • Τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά και προσθέτουμε τη σόδα.
  • Σουρώνουμε τις πατάτες και τις ανακινούμε μέσα στο σουρωτήρι για να γίνει σαγρέ η επιφάνεια τους.
  • Τις μεταφέρουμε στο ταψί με το καυτό ελαιόλαδο. Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρώς.
  • Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα για 40-45 λεπτά. Με μια κουτάλα τις ανακινούμε κάθε 10-15 λεπτά μέσα στο φούρνο.
  • Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη κ αλάτι.
Cool Artisan