Απολαυστικές, τραγανές πατατούλες που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι είναι στο φούρνο. Το μυστικό είναι το βράσιμο που κάνουμε στην αρχή με λίγη σόδα αλλά και ο τρόπος που τις ανακινούμε στο σουρωτήρι για να αποκτήσουν σαγρέ επιφάνεια.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 10 μεσαιές πατάτες
- 1 κτγ σόδα
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C και βάζουμε μέσα ένα ταψί με το ελαιόλαδο να κάψει.
- Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.
- Τις βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά και προσθέτουμε τη σόδα.
- Σουρώνουμε τις πατάτες και τις ανακινούμε μέσα στο σουρωτήρι για να γίνει σαγρέ η επιφάνεια τους.
- Τις μεταφέρουμε στο ταψί με το καυτό ελαιόλαδο. Μόλις πέσουν στο καυτό λάδι θα τσιτσιρίσουν ελαφρώς.
- Ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα για 40-45 λεπτά. Με μια κουτάλα τις ανακινούμε κάθε 10-15 λεπτά μέσα στο φούρνο.
- Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με ρίγανη κ αλάτι.