Βρώμη και φιστικοβούτυρο σε ένα υπέροχο πάντρεμα για να γεμίσεις ένα βάζο στην κουζίνα σου με τα πιο λαχταριστά μπισκότα.
Η βρώμη δένει υπέροχα με το φυστικοβούτυρο σε μαλακές “μπαλίτσες” ζύμης, τραγανές απέξω και βελούδινες στο εσωτερικό.
Tip: Οι αναλογίες είναι για 30 cookies
Υλικά
- 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
- 3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 1/4 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 180 γρ. βρώμη
- 125 ml λάδι κανόλα
- 125 γρ. φυστικοβούτυρο
- 100 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
- 110 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 70 ml γάλα αμυγδάλου
- 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βουτυρώνουμε δύο ταψιά ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, την μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε την βρώμη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους, χτυπάμε με το μίξερ το λάδι, το φυστικοβούτυρο, την λευκή και την μαύρη ζάχαρη, το γάλα αμυγδάλου και την βανίλια, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών τα στέρεα υλικά και με μια σπάτουλα διπλώνουμε το μείγμα, προσέχουμε να προσθέσουμε το μισό μείγμα κάθε φορά.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη απο την ζύμη και την ακουμπάμε στο ταψί ψησίματος.
- Ψήνουμε για 12 με 14 λεπτά, μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
- Αφήνουμε τα μπισκότα να «ξεκουραστούν» στο ταψί για 5 λεπτά περίπου, πριν τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.