Η σημερινή συνταγή είναι ιδανική για να ανακυκλώσεις όποιο κέικ θες ή ακόμα και βασιλόπιτα ή τσουρέκι!
Υλικά
- 500 γρ. κέικ σοκολάτα
- 420 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 60 γρ. μέλι
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Θρυμμματίζουμε το κέικ σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε το τυρί κρέμα στο μίξερ, μέχρι να γίνει ανοιχτόχρωμη και αφράτη.
- Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μικρού μεγέθους.
- Βάζουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, την ζάχαρη άχνη στο μίξερ και χτυπάμε.
- Μόλις ομογενοποιηθούν, σταδιακά προσθέτουμε το τριμμένο κέικ και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Προσθέτουμε τα τρίμματα του κέικ σε δόσεις, ενσωματώνοντας την κάθε δόση, μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτό.
- Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Μόλις είναι έτοιμο, σχηματίζουμε μικρές μπαλίτσες με το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε σκεπάσει με αντικολλητικό χαρτί. Είναι πιο εύκολο να φτιάξουμε τις μπαλίτσες αν βρέξουμε τα χέρια μας με νερό.
- Για τέλειο αποτέλεσμα, βάζουμε τις μπαλίτσες στο ψυγείο για 8-12 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Στο τέλος τις καλύπτουμε με την διακόσμηση που προτιμάμε και σερβίρουμε!