search

Σαλάτα με παντζάρι και κουσκούς

Αυτή η σαλάτα έχει το πιο ωραία χρώματα και λειτουργεί σαν στολίδι για το τραπέζι! Κόκκινο κουσκούς από το παντζάρι, πράσινο κολοκυθόσπορος, κίτρινο καλαμπόκι και ένας ρευστός κρόκος να κυλά πάνω της.

 
Διάβασε Επίσης



Υλικά

  • 1 φλιτζάνι (250ml) ζωμός λαχανικών ή απλά το νερό
  • 1 φλιτζάνι (200γρ) κουσκούς
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι και χυμό λεμονιού
  • 2 παντζάρια, ξεφλουσδισμένα, μαγειρεμένα, κομμένα σε φέτες του 0,5 εκατοστού
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 1/4 φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ζωμό (ή το νερό) σε μια κατσαρόλα.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, προσθέτουμε σιγά-σιγά το κουσκούς και ανακατεύουμε
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας, να σταθεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κυβάκια κρεμμυδιού στο τηγάνι και το τσιγαρίζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίζουν να καραμελώνουν.
  • Ανακατεύουμε το ξύδι, το χυμό λεμονιού και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτος από το αυγό.
  • Αλατωπιπερώνουμε και στη συνέχεια, προσθέτουμε και ανακατεύουμε με το κουσκούς.
  • Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  • Βράζουμε το αυγό για 4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με το αυγό από πάνω.
Cool Artisan