search

Προφιτερόλ Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Αυτό είναι το πιο νόστιμο δέντρο που θα στολίσεις φέτος! Ένα δέντρο από σουδάκια γεμιστά με κρέμα cheesecake και “κολλημένα” με κρέμα πραλίνας φουντουκιού.

Για να φτιάξεις σπιτικά σουδάκια κάνε κλικ στο λινκ εδώ. Για τις δύο κρέμες που θα χρειαστείς, τη λευκή και τη σοκολατένια, θα σου δώσω 2 πολύ απλές και γρήγορες συνταγές, μια με βάση την πραλίνα φουντουκιού και μια με βάση το τυρί κρέμα.

Για τη διακόσμηση, μπορείς να παίξεις με κάθε είδους χρωματιστό ζαχαρωτό! Εγώ προτίμησα μικρά, στρογυλά, ζαχαρένια μπαλάκια που μοιάζουν με χριστουγεννιάτικες μπάλες.



Υλικά

  • 30 σου
Για την κρέμα πραλίνας
  • 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 250 γρ μασκαρπόνε
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη λευκή κρέμα cheesecake
  • 300 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
   

Εκτέλεση

  • Τα σου είναι έτοιμα και σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Για την κρέμα της πραλίνας ανακατεύουμε καλά, όλα τα υλικά μαζί μέχρι το μείγμα να έχει ομοιογενές χρώμα.
  • Για την κρέμα cheesecake, σον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο και το τυρί με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα.
  • Με ένα κορνέ ή ένα κουτάλι γεμίζουμε όλα τα σουδάκια με την κρέμα cheesecake
  • Στη συνέχεια παίρνουμε μια πιατέλα και με ένα κουτάκι άπλώνουμε στην επιφάνεια της μια μικρή στρώση από την κρέμα της πραλίνας και την καλύπτουμε με την πρώτη στρώση από σου.
  • Καλύπτουμε το κάτω μέρος από κάθε σου με μια κουταλιά από την κρέμα πραλίνας και το στερεώνουμε πάνω στα άλλα σου σχηματίζοντας σταδιακά το δέντρο.
  • Τέλος, διακοσμούμε με ζαχαρωτά ή με flakes σοκολάτας.
Cool Artisan