search

Αυτές οι εβδομάδες πριν τις γιορτές έχουν μια κάποια παραπάνω “τρέλα” στη δουλειά, κίνηση στους δρόμους και μεγάλη προσμονή για σπιτική θαλμπωρή και χουχούλιασμα με φόντο τα λαμπιόνια στο δέντρο!

Το σπίτι όμως είναι όμορφο να μοσχοβολάει από τα φουρνίσματα για να βάλουμε το μυαλό και την ψυχή στη διαδικασία των γιορτών! Για το λόγο αυτό σου δείχνω μια πανεύκολη συνταγή που έφτιαξα χτες το βράδυ σε 3 λεπτά και έψησα σε 12! Πανεύκολα και super γρήγορα! Τέλειο συνοδευτικό με τον πρωινό espresso!

Επίσης η συνταγή αυτή είναι vegan, gluten free και dairy free! Τι άλλο πρέπει να πω για να σε “ψήσω” να ψήσεις;

Kάνε κλικ εδώ για να δεις όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μου



Υλικά

  • 2 μπανάνες (περίπου 170 γρ)
  • 120 γρ αλεύρι φουντουκιού (αν δεν βρεις στο supermarket τότε απλά χτύπησε φουντούκια στο blender μέχρι να γίνουν σκόνη)
  • 80 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 20 γρ φιλέ αμύγδαλο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Λιανίζουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρέ
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Πλάθουμε μικρά στρόγγυλα cookies και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα
  • Ψήνουμε για 12 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Cool Artisan