search

Πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε σε χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Christmas Pavlova wreath Recipe, berries, marcarpone cream, easy, yogurt, eggs, συνταγή, πάβλοβα, χριστουγεννιάτικο στεφάνι, κρέμα, μασκαρπόνε, γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Για μια εβδομάδα δεν φάγαμε τίποτα! Μόνο σαλάτα (ξανθιά)! Αλλά ο Cool Artisan της καρδιάς σας επέστρεψε με μια χριστουγεννιάτικη συνταγή που λειτουργεί και ως στολισμός για το χριστουγεννιατικο ρεβεγιόν! Το μυστικό υλικό για να πετύχει η πάβλοβα είναι ένα! Ο χρόνος! Πρέπει να την σιγοψήσετε για 3 ώρες και μετά να την αφήσετε να ξεκουραστεί για άλλες λιγες ώρες! Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές, άλλωστε όσοι σεφ υπάρχουν τόσες είναι και οι συνταγές για την πάβλοβα! Η παρακάτω είναι δοκιμασμένη, απλή και σίγουρα επιτυχημένη!

Διάβασε Επίσης

 
Κρέμα Μασκαρπόνε

Υλικά

  • 250 γρ τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί σε κρέμα
  • 90 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, έως ότου δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα.

Christmas Pavlova wreath Recipe, berries, marcarpone cream, easy, yogurt, eggs, συνταγή, πάβλοβα, χριστουγεννιάτικο στεφάνι, κρέμα, μασκαρπόνε, γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Πάβλοβα

Υλικά

  • 180 γρ. ασπράδι αυγού (6 ασπράδια)
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μαζί με την κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα σε μεσαία ταχύτητα. Δηλαδή αν το μίξερ έχει 10 ταχύτητες, εμείς επιλέγουμε την 5η. Αργεί αλλά πάντα πετυχαίνει. (Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μίγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα).
  • Όταν η μαρέγκα γίνει σφιχτή, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουρ.
  • Συγχρόνως, ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα.
  • Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα, τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα και με το κουτάλι δημιουργούμε ένα στεφάνι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στον κανονικό, στους  90°C – 100°C βαθμούς για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Όταν ψηθεί, ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να στεγνώσουν. Εγώ την άφησα για μια νύχτα.
  • Τοποθετούμε την κρέμα μασκαρπόνε στην κορυφή της μαρέγκας και διακοσμούμε με φρούτα και φύλλα βασιλικού.

Christmas Pavlova wreath Recipe, berries, marcarpone cream, easy, yogurt, eggs, συνταγή, πάβλοβα, χριστουγεννιάτικο στεφάνι, κρέμα, μασκαρπόνε, γιαούρτι, ζάχαρη άχνη, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

 

Serve With Love

Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ

cool artisan instagram



Cool Artisan