search

Αφιέρωμα Μπεσαμέλ: 5 συνταγές με την κρεμώδη απόλαυση της μαγειρικής.

Κάθε φορά που σκέφτεσαι τη λέξη “μπεσαμέλ”, σίγουρα έρχεται στο μυαλό σου ένα κομμάτι μουσακάς ή ένα κομμάτι παστίτσιο που έχει μια πλούσια, παχιά στρώση από κρεμώδη, λευκή σάλτσα, με υπέροχη χρυσαφένια κρούστα στην κορυφή. Η μπεσαμέλ συνήθως βασίζεται στις σως που χρησιμοποιούν ως κύρια υλικά το αλεύρι, το βούτυρο και το γάλα. Κι όμως, υπάρχουν κι άλλοι, διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξεις μια απολαυστική και ελαφριά μπεσαμέλ. Μαζέψαμε συνταγές της κλασσικής μπεσαμέλ αλλά και προτάσεις πιο υγιεινές και πιο ευφάνταστες.

Διάβασε επίσης:

Κάνε κλικ στον τίτλο κάθε συνταγής για να την διαβάσεις

 

Ζυμαρικά στο φούρνο με κοτόπουλο, κατσικίσιο τυρί και μπεσαμέλ γιαουρτιού

Μελιτζάνες με φέτα και μπεσαμέλ από χαλούμι στο φούρνο

Μουσακάς με ψητά λαχανικά

Λαζάνια με κιμά και Μπεσαμέλ

Τάρτα με pulled pork και πλούσια μπεσαμέλ

 



Cool Artisan