search

Υγιεινό σουφλέ σοκολάτας στο airfryer, Χαμηλό σε θερμίδες, Φουλ σε πρωτεΐνη

Αυγά, γιαούρτι και λιωμένη σοκολάτα φτιάχνουν το πιο θρεπτικό, φουλ σε πρωτεΐνη σουφλέ. Η καρδιά είναι ρευστή σοκολάτα ενώ το εξωτερικό περίβλημα έχει υφή σαν κέικ – χωρίς να έχει καθόλου βούτυρο και χωρίς ζάχαρη.



Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα - χωρίς ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 5%
  • 4 αυγά
  • 2 κτσ κορν φλάουρ
Για την καρδιά των σουφλέ
  • 4 κομμάτια των 10 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα - χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το γιαούρτι, τα αυγά, το κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Μεταφέρουμε σε αντικολλητικές φόρμες
  • Γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 με το μίγμα.
  • Προσθέτουμε ένα κομμάτι κουβερτούρας 10 γρ. στο κέντρο κάθε φόρμας και το βυθίζουμε για να καλυφθεί από το μίγμα.
  • Ψήνουμε στο airfryer στους 200°C για 5 λεπτά. Εναλλακτικά σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 6-7 λεπτά.
  • Σερβίρουμε απευθείας.
Cool Artisan