Μια σαλάτα πλήρες γεύμα, χορταστική και φουλ σε πρωτεΐνη με ένα ντρέσιν από αβοκάντο.
Tip 1: Επιλέγουμε φιλέτο κοτόπουλο. Προτίμησε μπούτι αν θες πιο ζουμερό αποτέλεσμα και στήθος αν θες χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες.
Tip 2: Ντύνουμε το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και μπαχαρικά και το ψήνουμε σε καυτό τηγάνι. Έτσι γίνεται πιο νόστιμο και παραμένει ζουμερό στο εσωτερικό. Το μυστικό είναι να μην το «κουνάς» μέσα στο τηγάνι. Το αφήνεις να πάρει χρώμα από τη μια πλευρά κι έπειτα το γυρνάς
Υλικά
Για το κοτόπουλο
-
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
-
1 κτσ ελαιόλαδο
-
1 κτγ πάπρικα καπνιστή
-
1 κτγ μπούκοβο
-
1 κτγ ρίγανη
-
1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
-
1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1/2 λεμόνι (χυμό)
Για το ντρέσιν
-
1 iceberg (ή μαρούλι) λεπτοκομμένο
-
1/2 αγγούρι, κομμένο σε κυβάκια
-
2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
-
2 κτσ κολοκυθόσπορο
- Φέτες αβοκάντο
- 30 γρ. φέτα
- 1 κτσ κολοκυθόσπορο
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια
- Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Δεν το κουνάμε μέχρι να ψηθεί από τη μια πλευρά.
- Έπειτα το γυρνάμε από την άλλη.
- Μόλις ψηθεί το αποσύρουμε.
- Παίρνουμε τη σάρκα από ένα ώριμο αβοκάντο.
- Το βάζουμε στο κάδο του μπλέντερ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ κι ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα
- Γαρνίρουμε με φέτες αβοκάντο και θρυμματισμένη φέτα.