Σήμερα φτιάχνουμε ένα λαχταριστό κέικ με 2 διαφορετικές σοκολάτες και ζύμη που έχει ως βάση τη μπανάνα!
Είναι ένα ζουμερό κέικ ταιριάζει τέλεια στις γιορτές των Χριστουγέννων! Θα ανυπομονείς να ξυπνήσεις κάθε πρωί για να το απολαύσεις με τον καφέ σου!
Διάβασε Επίσης
Υλικά
- 5 μπανάνες, ώριμες
- 220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (και λίγο ακόμα για τη φόρμα του κέικ)
- 150 γρ. σοκολάτας γάλακτος κουβερτούρα χοντροκομμένη
- 150 γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- 100 γρ. δαμάσκηνα κομμένα στη μέση
- 2 αυγά
- 150 γρ. καστανή ζάχαρη
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. σόδα κοφτή
- 100 γρ λευκή κουβερτούρα για επικάλυψη (και 1/2 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο)
- 50 γρ μαύρη κουβερτούρα για διακόσμηση
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις μπανάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια, το βούτυρο και τη ζάχαρη
- Σοτάρουμε για 5-10 λεπτά έτσι ώστε να φύγει η παραπάνω υγρασία
- Είναι έτοιμο το μείγμα οι μπανάνες γίνουν πουρέ
- Βγάζουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει το μείγμα
- Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα στερεά: το αλεύρι, τις βανιλίνες, την σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε εκεί μέσα και το μείγμα των υγρών.
- Ανακατεύουμε για λίγο με το πιρούνι μέχρι να γίνει μια μάζα αλλά δεν τα χτυπάμε για πολύ ώρα
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τις δύο σοκολάτες
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για κέικ (30 εκ.) που έχουμε καλύψει με βουτυρο και αλεύρι
- Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά με μια ώρα.
- Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί.
- Βγάζουμε από το φούρνο.
- Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα και ξεφορμάρουμε μετά από 15 λεπτά.
- Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το ηλιέλαιο και καλύπτουμε το κέικ
- Μόλις κρυώσει και σταθεί η λευκή σοκολάτα, λιώνουμε τη μαύρη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και σιακοσμούμε την πάνω πλευρά του κέικ