search

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ

Η συνταγή για τη σημερινή pasta θέλει λιγότερο από 10 λεπτά. Απλά βράζεις τα μακαρόνια, χτυπάς τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ, ανακατεύεις και σερβίρεις.

Εύκολα, γρήγορα, καλοκαιρινά.



Υλικά

  • 200 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
  • 400 γρ. τυρί φέτα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/3 σκ. σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ πιπεριά τσίλι
  • ½ κ.γ μπούκοβο
  • 1/2 λεμόνι (ξύσμα)
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. ελιές μαύρες
  • 4 τοματίνια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας
  • Στο μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια, το γιαούρτι και το μείγμα από το μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και το δυόσμο.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
  • Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το νερό που έβρασαν.
  • Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και τη σάλτσα από το μπολ.
  • Ρίχνουμε και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σερβίρουμε σε 2 πιάτα και διακοσμούμε με τοματίνια και ελιές.
Cool Artisan