Η συνταγή για τη σημερινή pasta θέλει λιγότερο από 10 λεπτά. Απλά βράζεις τα μακαρόνια, χτυπάς τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ, ανακατεύεις και σερβίρεις.
Εύκολα, γρήγορα, καλοκαιρινά.
Υλικά
- 200 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου
- 400 γρ. τυρί φέτα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/3 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- ½ πιπεριά τσίλι
- ½ κ.γ μπούκοβο
- 1/2 λεμόνι (ξύσμα)
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ελιές μαύρες
- 4 τοματίνια κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας
- Στο μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα θρυμματισμένη σε μικρά κομμάτια, το γιαούρτι και το μείγμα από το μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και το δυόσμο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το νερό που έβρασαν.
- Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια και τη σάλτσα από το μπολ.
- Ρίχνουμε και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Σερβίρουμε σε 2 πιάτα και διακοσμούμε με τοματίνια και ελιές.