search

ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Ξέρω ότι αγαπάς τον κορμό! Την ίδια σχέση εξάρτησης έχω και εγώ όλο το καλοκαίρι! Όταν υπάρχει κορμός στο ψυγείο δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξω το ψυγείο και να μην μασουλήσω ένα κομματάκι.

Η συνταγή που έκανα σήμερα συνδυάζει σοκολάτα με ξηρούς καρπούς και καφέ! Για το λόγο αυτό επιλέγω καφέ Colombia, που παίρνω σε κάψουλες από καταστήματα Starbucks. Η γεύση του ταιριάζει τέλεια με ξηρούς καρπούς και το συνατό του άρωμα είναι ακριβώς όρι χρειάζεσαι για αν αρωματίσεις τον κρομό σου. Προέρχεται από την Κολομβία και μάλιστα παράγεται σε μια φάρμα σε υψόμετρο πάνω από 2.000 μέτρα στις Άνδεις, σε μια ηφαιστειογενή περιοχή. Η συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή είναι γνωστή σε όλο τον πλανήτη ως τέλεια πηγή για απολαυστικό καφέ.

Για να δώσω άρωμα θα βάλω τρεις 3 κάψουλες espresso, που θα τρέξω με 20 ml νερό για περίπου 20-25 δευτερόλεπτα την κάθε μία, εάν έχω την χειροκίνητη μηχανή, και με τις οποίες θα «μεθύσω» τη βρώμη μου. Είναι επίσης σημαντικό να ψήσεις τους ξηρούς καρπούς για λίγα λεπτά προκειμένου να βγάλουν τα αρώματα τους και να δώσουν το 100% της προσωπικότητας τους.

O κορμός ταιριάζει τέλεια – βεβαίως βεβαίως – με Freddo Espresso και Freddo Cappuccino. Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις όλα τα tips και μυστικά για το πως να φτιάξεις τέλειο freddo στο σπίτι. 



Υλικά

  • 250 γρ. βρώμη
  • 50 γρ καρύδια πεκάν
  • 50 γρ αμύγδαλα
  • 3 κάψουλες καφέ COLOMBIA STARBUCKS
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 70% κακάο

Εκτέλεση

  • Τρέχουμε τις κάψουλες Starbucks Colombia για 20-25 δευτερόλεπτα την κάθε μία. Οι κάψουλες Starbucks είναι απόλυτα συμβατές με οικιακές μηχανές κατασκευαστών όπως Krups, DeLonghi, Nespresso και λοιπές οικιακές μηχανές που λειτουργούν με κάψουλα Nespresso.
  • Θρυμματίζουμε τα καρύδια πεκάν με τα αμύγδαλα σε ένα γουδί.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
  • Βάζουμε σε ένα ένα μπολ τη βρώμη και προσθέτουμε τα εσπρεσάκια.
  • Ανακατεύουμε καλά για να "ρουφήξει" η βρώμη τον καφέ και το αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Μόλις λιώσουν ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
  • Μόλις λιώσει η κουβερτούρα με το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τα καρύδια πεκάν και τα αμύγδαλα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο.
  • Απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολα στον πάγκο και ρίχνουμε το μίγμα.
  • Τυλίγουμε τη λαδόκολα γύρω από το μίγμα και φτιάχνουμε έναν κορμό.
  • Ρολάρουμε δεξια - αριστερά μέχρι να έχει ομοιόμορφο σχήμα.
  • Τυλίγουμε τη λαδόκολα στα άκρα (σαν καραμέλα) και το βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει.
  • Όταν είναι έτοιμο κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Cool Artisan