search

CRUMBLE ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ

Καλοκαιρινό, αρωματικό, κερασένιο! Το σημερινό crumble είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις των κερασιών και σίγουρα η πιο «δροσερή» εναλλακτική για τους λάτρεις του apple crumble!

To σημερινό μας γλυκό δεν κόβεται σε κομμάτια, αλλά θρυματίζεται! Όπως λέει και η λέξη!



Υλικά

Για την γέμιση:
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ φρέσκα γλυκά κεράσια χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το crumple:
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 140 γρ. ανάλατο βουτύρο, σε κύβους
  • 50 γρ. βρώμη
  • 50 γρ. αμύγδαλα σε φέτες

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C.
  • Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
Για την γέμιση με τα κεράσια:
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα κεράσια με 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι / ζάχαρη και ανακατεύουμε για να καλύψουμε ομοιόμορφα τα κεράσια. Μεταφέρετε τα κεράσια σε ένα ταψί.
Για το crumble:
  • Στο μπολ του μπλέντερ προσθέτουμε το αλέυρι, την ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και ξανά χτυπάμε να ομοιογενοποιηθούν.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και με τα δάχτυλα μας, τρίβουμε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με τρίμματα.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Απλώνουμε το crumble ομοιόμορφα πάνω από τα κεράσια.
  • Ψήνουμε χωρίς να το σκεπάσουμε στους 180˚C για 45 λεπτά, ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και οι χυμοί των κερασιών να βγαίνουν στις άκρες.
  • Αφήνουμε το crumble να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Οι χυμοί από τα κεράσια θα γίνουν πιο στέρεοι όσο περισσότερο κρυώνει.
Cool Artisan