search

Ρολάκια από σπιτική ζύμη γιαουρτιού, γεμιστά με φέτα και σουσάμι

Με 2 μόνο υλικά φτιάχνουμε μια απολαυστική ζύμη που τυλίγεται σε γιορτινά ρολάκια. Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό και αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του δημιουργούν μια λαχταριστή ζύμη που γίνεται τραγανή και μέσα της μπορεί να περικλείει ό,τι λαχταράς.

Μπορείς να βάλεις πέστο βασιλικού ή σάλτσα ντομάτας για πίτσα αλλά οπωσδήποτε θα βάλεις χοντροθρυμματισμένη φέτα ΔΩΔΩΝΗ που ψήνεται τέλεια και δίνει την χαρακτηριστική, αγαπημένη της γεύση σε κάθε μπουκιά.



Υλικά

Για τη ζύμη
  • 800 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ στραγγιστό
  • 800 γρ. αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κτγ ρίγανη (ή θυμάρι)
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη γέμιση
  • 200 γρ. πέστο βασιλικού
  • 200 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 400 γρ. φέτα ΔΩΔΩΝΗ
Για το τελείωμα
  • ελαιόλαδο
  • σουσάμι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά
  • Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να αποκτήσουμε μια δεμένη ζύμη
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά
Για το στήσιμο
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη
  • Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη με πάχος περίπου 0,5 εκ.
  • Ανοίγουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα
  • Καλύπτουμε το ένα παραλληλόγραμμο με πέστο βασιλικού και το άλλο με σάλτσα ντομάτας για πίτσα
  • Θρυμματίζουμε τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ από πάνω.
  • Τυλίγουμε σε ένα μεγάλο ρολό
  • Το κόβουμε σε 16 ίσα μέρη
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί
  • Τα λαδώνουμε ελαφρώς με ένα πινέλο με ελαιόλαδο
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 18 λεπτά στον αέρα.
Cool Artisan