Σήμερα φτιάχνουμε μια υγιεινή εκδοχή της παστα φλορά με κραμλ τελείωμα που την κάνει ακόμα πιο λιγουρευτική. Ο συνδυασμός βρώμης με αμύγδαλο είναι “εθιστικός” σε κάθε ζύμη και ειδικά σε γλυκά που έχουν βάση από ζύμη σαν τάρτα.
Tip1 : Θα βρεις αλεύρι αμυγδάλου σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά.
Tip 2: Μπορείς να χτησιμοποιήσεις ό,τι βαζάκι μαρμελάδας έχεις στο ψυγείο σου, σε ό,τι γεύση σου αρέσει, με ή χωρίς ζάχαρη.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 200 γρ. ηλιέλαιο
-
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
-
400 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
-
150 γρ. βρώμη
-
250 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 1 κτγ κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 150 γρ μαρμελάδα (της επιλογής σου)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο και τα αυγά.
- Χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη και να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ενα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά με τα υγρά μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να ανακατέψουμε πολύ ώρα γιατί δεν θέλουμε μια μεγάλη μπάλα ζύμης.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι 30x30 εκ.
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα από τη ζύμη στη βάση του ταψιού και απλώνουμε καλά. Με ένα ποτήρι πιέζουμε για να γίνει συμπαγής.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρμελάδα και την απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Τέλος, καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Την τρίβουμε ανάμεσα στα δάχτυλα των χεριών προκειμένου να αποκτήσει ανομοιογενές μέγεθος και να έχουμε την χαρακτηριστική υφή του κραμπλ.
- Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.