search

Τάρτα σοκολάτα μπανάνα με βάση από βρώμη

Η βρώμη Quaker μετατρέπεται σε μια χρυσή βάση για τάρτα, μια εναλλακτική βάση για τάρτα – χωρίς αλεύρι – που μπορεί να γίνει και βάση για cheesecake. Μέσα της φωλιάζει μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας και φέτες από μπανάνα.  Για τη ζύμη δεν θα χρειαστείς μίξερ ενώ για τη γέμιση, απλά λιώνεις τη σοκολάτα με την κρέμα καρύδας. Εύκολα και απλά.

Αν ανήκεις και εσύ (όπως κι εγώ) στην κατηγορία ανθρώπων που ξεκινούν κάθε μέρα τους με βρώμη και γάλα, η συνταγή αυτή θα σε ενθουσιάσει. Είναι ιδανική πρόταση για θρεπτικό πρωινό με υψηλή διατροφική αξία! Η βρώμη αποτελεί ένα δημητριακό 100% ολικής άλεσης και προσφέρει στον οργανισμό με τον καλύτερο τρόπο υψηλή ενεργειακή αξία, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Tip 1: Χρησιμοποιώ τσέρκι με αποσπώμενα τοιχώματα και διάμετρο 27 εκ. Καλύπτω τη βάση με λαδόκολλα για εύκολο ξεφορμάρισμα και για να μπορώ να το μεταφέρω σε ό,τι πιατέλα θέλω. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι ταψάκι έχεις.

Tip 2: Μπορείς να δώσεις έξτρα άρωμα στη γέμιση με ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι. Μπορείς επίσης να προσθέσεις 50 γρ. από ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σου.



Υλικά

Για τη βάση τάρτας από βρόμη
  • 600 gr βρώμη Quaker
  • 40 gr ινδική καρύδα
  • 240 ml μέλι
  • 80 gr βούτυρο
  • 4 ασπράδια αυγού
Για τη γέμιση 
  • 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα καρύδας
  • 2 μπανάνες

Εκτέλεση

Για τη βάση τάρτας από βρόμη
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση, με διάμετρο 27 εκ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη Quaker με την ινδική καρύδα
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι
  • Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά με τα στερεά
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψάκι και πιέζουμε σταθερά προς τα κάτω με ένα ποτήρι για να του δώσουμε σχήμα τάρτας
  • Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει
Για τη γέμιση
  • Βάζουμε την κρέμα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε αρκετά, χωρίς όμως να βράσει.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα. Χρησιμοποιούμε σταγόνες σοκολάτας ή κανονική κουβερτούρα που την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα καρύδας πάνω από τη σοκολάτα και την αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό.
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες και τις αραδιάζουμε μέσα στην βάση της τάρτας.
  • Περιχύνουμε με την κουβερτούρα και μεταφέρουμε στο ψυγείο να δέσει. Θα χρειαστεί μια ώρα.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Cool Artisan