search

Κέικ πορτοκάλι με γιαούρτι, βρώμη & ελαιόλαδο

Θα λερώσεις μόνο ένα μπολ και μια φόρμα και η προετοιμασία για αυτό το κέικ θα σου πάρει λιγότερο από 10 λεπτά. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ζυγίσεις τα υλικά και να ανακατέψεις όλα μαζί σε ένα μπολ.

Το κέικ πορτοκάλι με βρώμη, μέλι και ελαιόλαδο αποτελεί μια ισορροπημένη επιλογή γλυκού με υγιεινά συστατικά που προσφέρουν ενέργεια, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ένα γλυκό ιδανικό για το πρωινό ή δεκατιανό που είναι παράλληλα θρεπτικό. Η βρώμη προσφέρει σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.  Το μέλι αντικαθιστά τη ζάχαρη προσφέροντας αντιοξειδωτικά ενώ συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Περιέχει επίσης ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο και ψευδάργυρο.

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. μέλι
  • 160 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 300 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το μέλι, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
  • Ομογενοποιούμε καλά ανακατεύοντας με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, το baking powder κι ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε σε φόρμα για κέικ. Χρησιμοποιώ σιλικόνης αλλά μπορείς να το κάνεις σε ό,τι φόρμα έχεις αφότου την περάσεις με λίγο λάδι κι αλεύρι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45-50 λεπτά.
Cool Artisan