search

Σολομός με μπρόκολο στο Airfryer

Ο σολομός με μπρόκολο στο Airfryer είναι ένα γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, εύκολο και γρήγορο στην προετοιμασία. Το φιλέτο σολομού, μαριναρισμένο με λεμόνι, σόγια, πάπρικα και μέλι, αποκτά ζουμερή υφή και μοναδική γεύση. Το μπρόκολο ψήνεται ταυτόχρονα, διατηρώντας τη φυσική του τραγανότητα και τα θρεπτικά του στοιχεία. Ο Airfryer εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο με ελάχιστο λάδι, καθιστώντας το πιάτο ελαφρύ αλλά χορταστικό. Σερβίρεται με αρωματικό μπασμάτι για ένα πλήρες γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες.

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα (2 μερίδες):

  • Θερμίδες: ~450 kcal

  • Πρωτεΐνη: ~40g

  • Λιπαρά: ~22g

  • Υδατάνθρακες: ~30g

  • Ίνες: ~5g



Υλικά

(για 2 μερίδες)

  • 2 φιλέτα σολομού (περίπου 150-180 γρ. το καθένα)
  • 300 γρ. Μπρόκολο (μόνο φουντίτσες)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σόγια σος
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. μέλι
Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία σολομού: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη σόγια σος, το μέλι, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με το μείγμα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10-15 λεπτά.
  2. Προετοιμασία μπρόκολου: Σε ένα άλλο μπολ, ραντίζουμε το μπρόκολο με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μαγείρεμα στο Airfryer:
    • Τοποθετούμε το μπρόκολο στο airfryer και ψήνουμε  στους 180°C  για 8 λεπτά.
    • Προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού  και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά στους 180°C.
  4. Σερβίρισμα: Αφαιρούμε τον σολομό και το μπρόκολο από το airfryer, τα μεταφέρουμε σε πιάτο και προσθέτουμε λίγο φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού με το ρύζι στο πλαι
Cool Artisan