search

Βελουτέ σούπα μανιταριών, με κότατζ, φουλ σε πρωτεΐνη

Μανιτάρια, κότατζ κι αυγό συνθέτουν ένα πολύ χορταστικό πιάτο, πεντανόστιμο και φουλ σε πρωτεΐνη. Το μυστικό είναι ότι χτυπάω τη μισή ποσότητα της σούπας στο μπλέντερ μαζί με τυρί κότατζ και κορν φλάουρ. Έτσι έχω κομμάτια από μανιτάρια σε κάθε κουταλιά και παράλληλα υπέροχη τυρένια γεύση και πολύ ωραία υφή.

Tip: Χρησιμοποίησα μανιτάρια σαμπινιόν (που τα βρίσκουμε εύκολα όλοι) αλλά γίνεται ακόμα πιο νόστιμη η σούπα με κανθαρέλες, πορτομπέλο, τρομπέτες ή συνδυασμό αυτών.



Υλικά

  • 20 ml εξαιρετικό παρθένο ελαόλαδο
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο σε κυβάκια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη σε λεπτές φέτες)
  • 1 κιλό μανιτάρια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ θυμάρι αποξηραμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. τυρί κότατζ
  • 1 κτσ κορν φλάουρ
Για το σερβίρισμα
  • 1 αυγό για κάθε μερίδα (βρασμένα για 5 λεπτά)
  • κρουτόν από χωριάτικο ψωμί

Εκτέλεση

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Μόλις πάρουν ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να χάσουν τον όγκο τους.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά, το γάλα και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά
  • Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε τη μισή ποσότητα από τη σούπα, το τυρί κότατζ και το κορν φλάουρ.
  • Χτυπάμε καλά κι επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με κρουτόν κι ένα αυγό σε κάθε μερίδα.
Cool Artisan