search

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ VEGAN ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Έψαχνα εδώ και πολύ καιρό μια συνταγή για vegan μαγιονέζα που να είναι σχετικά απλή και να βγαίνει πάντα.

Η δυσκολία πάντα έγκειται στον τρόπο που ενσωματώνεις το λάδι στη βάση. Απαιτεί, είτε μια καλή κουζινομηχανή που έχει ειδικό εξάρτημα για την προσθήκη του λαδιού σε μαγιονέζα ή πολύ καλά γυμνασμένα μπράτσα. Εγώ έχω την κουζινομηχανή!

 

Διάβασε Επίσης:

Ακολούθησε με στο Instagram για περισσότερες vegan συνταγές https://instagram.com/gabnikolaidis



Υλικά

  • 2 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας (15ml) φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού (10ml) μουστάρδα Ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας (45ml) υγρό από 1 κονσέρβα με ρεβίθια, συν 12 ολόκληρα ρεβίθια
  • 1/2 φλιτζάνι (120ml) ηλιέλαιο
  • 1/4 φλιτζάνι (60 ml) εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το υγρό από τα ρεβίθια και τα ρεβίθια σε ένα ψηλό δοχείο, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το ραβδομπλέντερ
  • Ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει τελείως λείο.
  • Εναλλακτικά, χτυπάμε το μείγμα στο βάζο ενός τυπικού μπλέντερ.
  • Με το μπλέντερ να λειτουργεί, προσθέτουμε πολύ αργά το ηλιέλαιο. Θα πρέπει να σχηματιστεί ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα.
  • Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  • Χτυπάμεσυνεχώς με ένα αυγοδάρτη ενώ προσθέτουμε πολύ αργά το ελαιόλαδο.  Αυτό μπορεί να γίνει και στον κάδο της κουζινομηχανής.
  • Προσθέτουμεμε αλάτι και πιπέρι.
  • Η μαγιονέζα μπορεί να διατηρηθεί σε τάπερ στο ψυγείο έως 1 εβδομάδα.
Cool Artisan