Έψαχνα εδώ και πολύ καιρό μια συνταγή για vegan μαγιονέζα που να είναι σχετικά απλή και να βγαίνει πάντα.
Η δυσκολία πάντα έγκειται στον τρόπο που ενσωματώνεις το λάδι στη βάση. Απαιτεί, είτε μια καλή κουζινομηχανή που έχει ειδικό εξάρτημα για την προσθήκη του λαδιού σε μαγιονέζα ή πολύ καλά γυμνασμένα μπράτσα. Εγώ έχω την κουζινομηχανή!
Διάβασε Επίσης:
- VEGAN BANANA BREAD (ΜΕ ΜΟΝΟ 5 ΥΛΙΚΑ)
- VEGAN BROWNIES (ME 3 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ)
- ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ VEGAN OREO CHEESECAKE
Ακολούθησε με στο Instagram για περισσότερες vegan συνταγές https://instagram.com/gabnikolaidis
Υλικά
- 2 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας (15ml) φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουταλάκια του γλυκού (10ml) μουστάρδα Ντιζόν
- 3 κουταλιές της σούπας (45ml) υγρό από 1 κονσέρβα με ρεβίθια, συν 12 ολόκληρα ρεβίθια
- 1/2 φλιτζάνι (120ml) ηλιέλαιο
- 1/4 φλιτζάνι (60 ml) εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το υγρό από τα ρεβίθια και τα ρεβίθια σε ένα ψηλό δοχείο, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το ραβδομπλέντερ
- Ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει τελείως λείο.
- Εναλλακτικά, χτυπάμε το μείγμα στο βάζο ενός τυπικού μπλέντερ.
- Με το μπλέντερ να λειτουργεί, προσθέτουμε πολύ αργά το ηλιέλαιο. Θα πρέπει να σχηματιστεί ένα απαλό, κρεμώδες μείγμα.
- Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Χτυπάμεσυνεχώς με ένα αυγοδάρτη ενώ προσθέτουμε πολύ αργά το ελαιόλαδο. Αυτό μπορεί να γίνει και στον κάδο της κουζινομηχανής.
- Προσθέτουμεμε αλάτι και πιπέρι.
- Η μαγιονέζα μπορεί να διατηρηθεί σε τάπερ στο ψυγείο έως 1 εβδομάδα.