search

ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ: Η ΠΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ, ΔΡΟΣΕΡΗ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

DSC_0121 Γκασπάτσο

Καλοκαιρινή κρύα σούπα από το Μεξικό, με βάση τη τομάτα, σώμα από ψωμί και υπέροχες ισορροπίες ανάμεσα στην οξύτητα που δίνει το λάιμ και τη σπιρτάδα του σκόρδου.



Υλικά

  • 8 ώριμες ντομάτες
  • 1/2 αγγούρι ή κολοκυθάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (θα χρειαστείς και λίγο ακόμα, κομμένο σε κύβους για το σερβίρισμα)
  • 1 κόκκινη ψητή πιπεριά ή φλωρίνης, απευθείας από το βαζάκι
  • 1/2 κρεμμύδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (θα χρειαστείς και λίγο ακόμα, κομμένο σε κύβους για το food styling)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λάιμ (χυμό)
  • Κρουτόνς για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις ντομάτες, το αγγούρι, την ψητή πιπεριά, το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το ψωμί, το ξύδι και το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να είναι εντελώς ομοιογενή.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουνε για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
  • Μπορείς να παίξεις με το αλάτι και το χυμό λάιμ για να ταιριάζει στα γούστα σου.
  • Διακοσμουμε κάθε μπολ με ψιλοκομμένα λαχανικά, λάιμ και κρουτόν
Cool Artisan