search

Τα αγαπημένα μπισκότα όλου του κόσμου γίνονται cheesecake!



Υλικά

Για τη βάση:
  • 10 χουρμάδες
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. σκόνη κακάο
Για το Cheesecake:
  • 1 1/2 φλιτζάνι ωμά κάσιους (μουλιασμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νερό και στραγγισμένα)
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. πάστα βανίλιας
  • 1/8 κ.γ. αλάτι
  • 7 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 4 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
  • 12 Oreos, κομμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε βάζοντας τα φουντούκια στο μπλέντερ.
  • Χτυπάμε για 1 λεπτό, έως ότου θρυμματιστούν οι ξηροί καρποί..
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά. Έχουμε φροντίσει να βγάλουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, πριν τους προσθέσουμε.
  • Χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία μεταλική φόρμα και πιέζουμε με τα δάχτυλα για να σχηματίσουμε τη βάση.
  • Για την κρέμα, βάζουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους, τον χυμό λεμονιού, την υγρή βανίλια, το θαλασσινό αλάτι, το σιρόπι σφενδάμου και το λάδι καρύδας.
  • Αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει λείο. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.
  • Μόλις γίνει λείο, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα oreos στο μπολ με το μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αναμειχθεί πλήρως ρίχνουμε το μείγμα στην βάση που έχουμε στρώσει.
  • Βάζουμε το cheesecake στην κατάψυξη για 3 ώρες ή για μια νύχτα.
  • Πριν το σερβίρισμα, αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Tip: Διατηρείται στην κατάψυξη μέχρι και ένα χρόνο.
Cool Artisan