Τα αγαπημένα μπισκότα όλου του κόσμου γίνονται cheesecake!
Υλικά
Για τη βάση:- 10 χουρμάδες
- 100 γρ. φουντούκια
- 1 κ.σ. λάδι καρύδας
- 1 κ.σ. σκόνη κακάο
- 1 1/2 φλιτζάνι ωμά κάσιους (μουλιασμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νερό και στραγγισμένα)
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.γ. πάστα βανίλιας
- 1/8 κ.γ. αλάτι
- 7 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
- 4 κ.σ. λιωμένο λάδι καρύδας
- 12 Oreos, κομμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε βάζοντας τα φουντούκια στο μπλέντερ.
- Χτυπάμε για 1 λεπτό, έως ότου θρυμματιστούν οι ξηροί καρποί..
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά. Έχουμε φροντίσει να βγάλουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες, πριν τους προσθέσουμε.
- Χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία μεταλική φόρμα και πιέζουμε με τα δάχτυλα για να σχηματίσουμε τη βάση.
- Για την κρέμα, βάζουμε σε ένα δυνατό μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους, τον χυμό λεμονιού, την υγρή βανίλια, το θαλασσινό αλάτι, το σιρόπι σφενδάμου και το λάδι καρύδας.
- Αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει λείο. Αυτό μπορεί να πάρει λίγο χρόνο.
- Μόλις γίνει λείο, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα oreos στο μπολ με το μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αναμειχθεί πλήρως ρίχνουμε το μείγμα στην βάση που έχουμε στρώσει.
- Βάζουμε το cheesecake στην κατάψυξη για 3 ώρες ή για μια νύχτα.
- Πριν το σερβίρισμα, αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο για 30 λεπτά.