Θυμάστε τη συνταγή αλμυρής καραμέλας που δημοσίευσα τις προάλλες; Να σας ενημερώσω πως ήταν μια μεγάλη… επιτυχία στο σπίτι και για το λόγο αυτό αποφάσισα να την ξαναφτιάξω και να την πάω ένα βήμα παρακάτω φτιάχνοντας τάρτα με σοκολάτα και αλμυρή καραμέλα!
Η κλασική μου ζύμη γλυκιάς τάρτας γεμίζει με αλμυρή καραμέλα, βελούδινη ganache σοκολάτας και ανθό αλατιού!
Υλικά
- 1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα «pate sucree» (κάντε κλικ εδώ για τη συνταγή μου)
- 400 γρ. αλμυρή καραμέλα (κάντε κλικ εδώ για συνταγή μου)
- 5 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 180 gr κουβερτούρα, σε κομμάτια
Εκτέλεση
- Προετοιμάζουμε τη ζύμη της γλυκιάς τάρτας όπως περιγράφεται εδώ (κάνε κλικ για τη συνταγή)
- Όταν είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει και έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης.
- Τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για λίγα λεπτά και να τα μεταφέρουμε σε άλλο μπολ.
- Προσθέτουμε ένα σφηνάκι καυτό νερό και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
- Προσθέτουμε τη διαλυμένη ζελατίνη στην αλμυρή καραμέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε την αλατισμένη καραμέλα στην έτοιμη τάρτα και την βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί.
- Προετοιμάζουμε τη ganache σοκολάτας. Ζεσταίνετε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα. Μόλις η κρέμα αρχίσει να βράζει στις άκρες, την αφαιρούμε από το μάτι και τη ρίχνουμε πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνουμε ένα λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε τη ganache σοκολάτας πάνω από τη καραμέλα. Απλώνουμε ομοιόμορφα και την αφήνουμε στο ψυγείο για άλλες 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε
- Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και σερβίρουμε.