Όταν ξεκινήσεις να φτιάχνεις vegan γλυκά δεν υπάρχει επιστροφή! Το γάλα αμυγδάλου, το αλεύρι από χαρούπι και το maple syrup ανοίγουν νέους ορίζοντες στην κουζίνα σου. Ορίζοντες που όχι μόνο είναι πιο υγιεινοί αλλά και διαφορετικοί στη γεύση. Πιο διαφορετικοί από ότι έχεις συνηθίσει και συχνά πολύ πιο νόστιμοι!
Σήμερα λοιπόν φτιάχνω μια πραλίνα από φουντούκι, πανεύκολη στο να τη φτιάξεις και super γρήγορη!
Υλικά
- 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
- 20 ml γάλα αμυγδάλου
- 1 κουτάλια του γλυκού maple syrup (σιρόπι σφενδαμου)
- 3 κουταλιές της σούπας χαρουπάλευρο
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα αλέθουμε
- Προσθέτουμε το γάλα ανυγδάλου σταδιακά ενώ αλέθουμε, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
- Προσθέτουμε το μέλι και ομογενοποιούμε.
- Τέλος προσθέτουμε και το χαρουπάλευρο.
- Αν θέλουμε πιο κρεμώδης πραλίνα προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.