Είχα πολύ καιρό να ενθουσιαστώ έτσι με μια συνταγή! Κάθε κομμάτι της τάρτας είναι πραγματικά όνειρο! H εναλακτική βάση (που δεν έχει αλεύρι) αλλά και ο συνδυασμός καραμέλας – σοκολάτας στη γέμιση πάει την έννοια τάρτα σε άλλο επίπεδο!
Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή για βάση τάρτας από δημητριακά!
Υλικά
- 180 γρ. βούτυρο
- 90 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 75 γρ. ζάχαρη
- 190 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3-4 γρ. χονδρό αλάτι
- λίγο νερό
- 1 μπανάνα
Εκτέλεση
- Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε έως ότου πάρει θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και τόσο νερό ώστε να τη μουσκέψει.
- Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε ψηλή θερμοκρασία και όταν η ζάχαρη πάρει χρυσαφί χρώμα αδειάζουμε με προσοχή την κρέμα γάλακτος που έχουμε ζεστάνει προηγουμένως.
- Αρχίζει αμέσως να κοχλάζει και προσέχουμε να μην καούμε.
- Ανακατεύουμε με μία μαρίζ έως ότου η κρέμα γάλακτος σταματήσει να κοχλάζει και η καραμέλα διαλυθεί μέσα σε αυτήν.
- Αδειάζουμε πάνω από τις τεμαχισμένες σοκολάτες και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά με μία μαρίζ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο ομογενοποιούμε και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι.
- Ανακατεύουμε έως ότου κρυώσει και γίνει παχύρρευστη.
- Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες και τις αραδιάζουμε στη βάση της τάρτας
- Γεμίζουμε την τάρτα με την καραμελωμένη γκανάζ σοκολάτας, την αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε