Μια εναλλακτική βάση για τάρτα – χωρίς αλεύρι – που μπορεί να γίνει και βάση για cheesecake.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο βρώμη για να φτιάξεις την τάρτα ή να παίξεις με τα muesli που βρίσκουμε στα super market.
Υλικά
- 300 gr δημητριακά
- 20 gr ινδική καρύδα
- 120 ml μέλι
- 40 gr βούτυρο
- 2 ασπράδια αυγού (ή εκχύλισμα λιναρόσπορου αν είσαι vegan. Για να αντικαταστήσεις ένα ασπράδι, διαλύεις 1 κουταλιά της σουπας λιναρόσπορο σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για τάρτα με αποσπώμενη βάση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δημητριακά με την ινδική καρύδα
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι
- Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά με τα στερεά μέχρι να καλυφθεί πλήρως
- Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψάκι και πιέζουμε σταθερά προς τα κάτω με ένα ποτήρι για να του δώσουμε σχήμα τάρτας
- Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα πριν ξεφορμάρουμε
- Ξεφορμάρουμε και συνεχίζουμε με τη γέμιση της τάρτας