search

Φλωρεντίνες Βρώμης


Μια διαφορετική προσέγγιση στις παραδοσιακές φλωρεντίνες με αμύγδαλο, μια υγιεινή λύση για το πρωινό ή το δεκατιανό στο γραφείο.



Υλικά

  • σπορέλαιο για τo ταψί
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 260 γρ. βρώμη
  • νερό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη άχνη και τα ασπράδια από τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη.
  • Ρίχνουμε μέσα και τη βρώμη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μέιγμα.
  • Αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο σπορέλαιο δύο ταψάκια για muffins.
  • Βάζουμε σε ένα μπολάκι, νερό. .
  • Βουτάμε τα χέρια μας στο νερό και μετά παίρνουμε από το μείγμα περίπου 1 κ.σ. και σφίγγουμε απαλά έτσι ώστε να κάνουμε μία μπαλίτσα κάθε φορά.
  • Σε κάθε ταψάκι τοποθετούμε τα μπαλάκια και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού απλώνουμε τις φλωρεντίνες όσο το δυνατόν πιο επίπεδες μέσα στις θήκες.
  • Προσπαθούμε να τις κάνουμε όσο γίνεται πιο λεπτές χωρίς όμως να αφήνουμε κενά.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο καραμελένιο χρώμα.
  • Τσεκάρουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός μαχαιριού την κάτω μεριά από μία φλωρεντίνα για να δούμε ότι έχει ψηθεί καλά. Αν δεν έχει επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Αφήνουμε τις φλωρεντίνες να κρυώσουν μέσα στο ταψί και ύστερα με απαλές κινήσεις και  χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα τις αφαιρούμε και τις φυλάμε σε ένα καλά σφραγισμένο δοχείο για να μην πανιάσουν.
Cool Artisan