search

Βάση τάρτας από δημητριακά

Μια εναλλακτική βάση για τάρτα – χωρίς αλεύρι – που μπορεί να γίνει και βάση για cheesecake.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο βρώμη για να φτιάξεις την τάρτα ή να παίξεις με τα muesli που βρίσκουμε στα super market.

 



Υλικά

  • 300 gr δημητριακά
  • 20 gr ινδική καρύδα
  • 120 ml μέλι
  • 40 gr βούτυρο
  • 2 ασπράδια αυγού (ή εκχύλισμα λιναρόσπορου αν είσαι vegan. Για να αντικαταστήσεις ένα ασπράδι, διαλύεις 1 κουταλιά της σουπας λιναρόσπορο σε 3 κουταλιές της σούπας νερό.)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για τάρτα με αποσπώμενη βάση
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα δημητριακά με την ινδική καρύδα
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι
  • Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά με τα στερεά μέχρι να καλυφθεί πλήρως
  • Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψάκι και πιέζουμε σταθερά προς τα κάτω με ένα ποτήρι για να του δώσουμε σχήμα τάρτας
  • Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα πριν ξεφορμάρουμε
  • Ξεφορμάρουμε και συνεχίζουμε με τη γέμιση της τάρτας
Cool Artisan