search

Ζυμαρικά με vegan σάλτσα κολοκύθας

Βελούδινη σάλτσα για μακαρόνια με κολοκύθα, αρωματισμένη με φασκόμηλο! Ένας υπέροχος, ντελικάτος συνδυασμός για ένα υγιεινό, βίγκαν πιάτο. Ψήνω τα λαχανικά στο φούρνο και έπειτα τα χτυπάω στο μπλέντερ δημιουργώντας μια αρωματική σάλτσα που περιχύνεται πάνω από τα ζυμαρικά.

Είναι ιδανικό πιάτο για να φας λαχανικά χωρίς να έχεις την αίσθηση ότι τρως κάτι υγιεινό. Ένα κόλπο που πιάνει και για μικρά παιδάκια.

Tip 1: Μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά διατροφική μαγιά για να έχεις μια ακόμα πιο τυρένια σάλτσα

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σήμερα φτιάχνουμε μια #vegan ‘τυρένια’ σάλτσα ζυμαρικών από κολοκύθα αρωματισμένη με φασκόμηλο! Τη σερβίρω με ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και τοσταρισμένο κουκουνάρι ❤️ Ο πιο νόστιμος τρόπος για να φας λαχανικά ❤️ Διάβασε αναλυτικά τα Υλικά και την Εκτέλεση στο coolartisan.gr . . . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγη #greekfoodblog #greekfoodblogger #coolartisan #foodgasm #thefeedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

Για τη σάλτσα
  • 1/2 κολοκύθα (περίπου 600 - 700 γρ.)
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο
  • 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 150 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το στήσιμο του πιάτου
  • Ζυμαρικά για 2 άτομα (προτίμησε κοντά ζυμαρικά όπως πέννες ή trecce)
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κτσ κουκουνάτι (τοσταρισμένο για λίγο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι)
  • 1 κτσ λάδι τρούφας

Εκτέλεση

  • Αφαιρούμε από την κολοκύθα το κοτσάνι και τη βάση και την κόβουμε στη μέση.
  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια με ένα κουτάλι.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι στα 4
  • Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα (για εύκολο καθάρισμα) και βάζουμε μέσα την κολοκύθα, το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φασκόμηλο.
  • Προσθέτουμε μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα)
  • Στη συνέχεια αφαιρούμε το φασκόμηλο και με ένα κουτάλι παίρνουμε την ψίχα της κολοκύθας.
  • Μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ την ψίχα της κολοκύθας, το πράσο, το κρεμμύδι αλλά και το αρωματισμένο ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το γάλα αμυγδάλου και το χυμό λεμονιού.
  • Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια βελούδινη σάλτσα.
Για το στήσιμο του πιάτου
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τη σάλτσα της κολοκύθας απευθείας από το μπλέντερ.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, κουκουνάρι, λίγα φύλλα φασκόμηλου και 1 κουταλιά λάδι τρούφας.
Cool Artisan