Γιαουρτογλυκό με ανανά

Αυτή είναι μια συνταγή για γιαουρτογλυκό με ανανά, αλλά εγώ θέλω να σας μιλήσω για το μάνγκο. Προσπαθώντας να φτιάξω γλυκά χωρίς ζάχαρη, ανακάλυψα τη μαγεία του γινομένου μάνγκο. Όπως και η μπανάνα, όταν είναι πολύ ώριμο μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη, δίνοντας πολύ γλυκιά, εξωτική και ανάλαφρη γεύση.

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 400 γρ. γιαούρτι
  • 300 γρ. ανανά, κομμένο σε κομμάτια
  • 200 ml χυμό ανανά (ή σιρόπι ανανά από κονσέρβα)
  • 1 μάνγκο (πολύ ώριμο)
  • 30 γρ σκόνη ζελέ ανανά χωρίς ζάχαρη (2 συσκευασίες)

Οδηγιες

  • Βάζουμε την ψίχα του μάνγκο σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πουρέ.
  • Στη συνέχεια, βράζουμε το χυμό ή το σιρόπι ανανά.
  • Μόλις πάρει θερμοκρασία, ρίχνουμε μέσα το ζελέ σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον πουρέ μάνγκο και το σιρόπι στο οποίο έχουμε διαλύσει το ζελέ.
  • Τέλος, προσθέτουμε και τα κομμάτια ανανά και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 3 ώρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *