ΠΑΝΤΖΑΡΟΠΙΤΑ

Δεν υπάρχει πίτα με πιο εντυπωσιακό χρώμα!

Τραγανό φύλλο συνδυάζεται με ζουμερό παντζάρι, πικάντικη φέτα και χωριάτικο λουκάνικο. Η έκπληξη όμως κρύβεται στο καρύδι και τα μυρωδικά!

Συστατικα

Για την πίτα:
  • 6 Φύλλα κρούστας
Για τη γέμιση:
  • 4 κεφάλια παντζάρια
  • 1/2 κρεμμυδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, προαιρετικά
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
  • 20 καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά, ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό ή ό,τι άλλο έχουμε
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. μυζήθρα ανάλατη ή ανθότυρο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο ξίδι
  • αλάτι & πιπέρι

Οδηγιες

  • Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα παντζάρια.
  • Τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και τα κλείνουμε καλά.
  • Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  • Τα βγάζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια και το πράσο (και το σκόρδο προαιρετικά)
  • Προσθέτουμε τα παντζάρια, τα μυρωδικά, το λουκάνικο και ανακατεύουμε.
  • Θρυμματίζουμε τα τυριά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Αφαιρούμε από το μάτι.
  • Λαδώνουμε καλά το ταψί μας.
  • Βάζουμε το πρώτο φύλλο και το λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο.
  • Προσθέτουμε το δέυτερο και το λαδώνουμε.
  • Βάζουμε το 1/4 τη γέμισης και συνεχιζουμε με το επόμενο φύλλο. Το λαδώνουμε καλά και επαναλαβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα 3 φορές.
  • Στο τέλος καλύπτουμε με ακόμα δύο φύλλα το οποία λαδώνουμε πολύ καλά.
  • Προαιρετικά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας σουσάμι στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *