ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Η γαλοπούλα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του γιορτινού τραπεζιού! Δεν χρειάζεται όμως να είναι σαν κυρίως πιάτο, μπορεί να μπει σε μια πίτα για ορεκτικό ή για μπουφέ!

Σήμερα ετοιμάζω το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς φτιάχνοντας μια πίτα με φύλλα κρούστας και γέμιση από πράσο και γαλοπούλα!

Διάβασε επίσης:

Συστατικα

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 1 φιλέτο γαλοπούλα (περίπου 300 γρ.)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 πράσα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κτ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό)
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα και το σοτάρισμα

Οδηγιες

  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες.
  • Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κύβους, με πλάτος περίπου 2,5-3 εκ.
  • Βάζουμε 3 κτ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
  • Σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη γαλοπούλα.
  • Συνεχίζουμε με τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τα υγρά τους και η γαλοπούλα να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Μόλις μαραθούν τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, τα αβγά, τα μυρωδικά, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί.
  • Στη βάση βάζουμε 2 φύλλα κρούστας χιαστί και τα λαδώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και βάζουμε ακόμα ένα φύλλο.
  • Το λαδώνουμε με ένα πινέλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
  • Μόλις τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα χαράζουμε την επιφάνεια, χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στον πάτο του ταψιού. Αυτό βοηθά να ψηθούν καλύτερα τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *