search

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ

Μια πίτα δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς! Σήμερα κάνω μια εορταστική εκδοχή της μανιταρόπιτας προσθέτοντας κάστανα που της ταιριάζουν υπέροχα και δίνουν ένα γιορτινό τόνο.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα (ό,τι είδος προτιμάς)
  • 150 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 κτ.σ. ψιλοκομμένα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο, βασιλικό)
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια σε λεπτές ροδέλες.
  • Βάζουμε 3 κτ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
  • Σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τα υγρά τους.
  • Μόλις μαραθούν τα βγάζουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, τα αβγά, τα κάστανα, τα μυρωδικά, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε καλά ένα ταψί.
  • Στη βάση βάζουμε 2 φύλλα κρούστας χιαστί και τα λαδώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και βάζουμε ακόμα ένα φύλλο.
  • Το λαδώνουμε με ένα πινέλο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα.
  • Μόλις τελειώσουν τα φύλλα και το μείγμα χαράζουμε την επιφάνεια, χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στον πάτο του ταψιού. Αυτό βοηθά να ψηθούν καλύτερα τα φύλλα και να γίνουν τραγανά.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Cool Artisan