Μια αμιγώς ελληνική συνταγή που μοιάζει με κυρίως πιάτο. Η γραβιέρα παντρεύεται με τα σωταρισμένα μανιτάρια και οι πιπεριές με το γιαούρτι σε μια απολαυστική πίτα.
Υλικά
- 10 φύλλα κρούστας
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 100 γρ. φέτα
- 100 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τα φύλλα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, κομμένα σε κομματάκια.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να φύγουν τα υγρά από τα λαχανικά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι και έπειτα προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη φέτα χοντροσπασμένη.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί, βάζοντας 2 φύλλα στη βάση.
- Βάζουμε τη γέμιση και μετά βάζουμε το επόμενο φύλλο.
- Το λαδώνουμε ελαφρώς και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
- Πριν βάλουμε την πίτα στο φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια προσέχοντας να μην χαράξουμε τα φύλλα που έχουμε βάλει στη βάση.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο.
- Κατόπιν, βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος της κουζίνας, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.