Αυτό το κέικ από spaggeti είναι μια παραλλαγή μια κλασικής ιταλικής συνταγής (που αγαπούν ιδιαίτερα στην Αμερική) και λέγεται Tetrazzini. Το όνομα της το πήρε από την Ιταλίδα σταρ της Όπερα Luisa Tetrazzini αλλά έγινε διάσημη από τον chef Louis Paquet. Οι παραλλαγές της (όπως άλλωστε ισχύει και για κάθε συνταγή με pasta) είναι άπειρες! Εγώ εδώ κάνω μια vegetarian εκδοχή με κολοκυθάκια και πιπεριά Φλωρίνης!
Υλικά
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 4 μεγάλα αυγά
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γρ τυρί Cheddar τριμμένο
- 100 γρ τυρί φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 3 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
- 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 400 γρ σπαγγέτι, μαγειρεμένα
- Βούτυρο (για το ταψί)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά με μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ, την παρμεζάνα, την φέτα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα βρασμένα μακαρόνια.
- Απαλά ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά.
- Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Σιγά-σιγά ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και ανακινούμε τη φόρμα για να πάει παντού.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
- Σερβίρουμε σε φέτες με φρέσκια πράσινη σαλάτα στο πλάι.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ