search

Αφράτα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη στο airfryer

Δύο είναι τα μυστικά για αφράτα μπιφτέκια:

  1. Κρατάμε όλους τους χυμούς από τα λαχανικά όπως η ντομάτα και το κρεμμύδι
  2. Ζυμώνουμε τα υλικά κι αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον μια ώρα. Με αυτό τον τρόπο η βρώμη απορροφά τους χυμούς των λαχανικών, το ξύδι και δίνει το πιο αφράτο αποτέλεσμα.


Υλικά

  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 5 κτσ βρώμη
  • 1 κ.σ. κόκκινο ξίδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κτγ ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι με τη ντομάτα.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Ψήνουμε στο airfryer στους 180°C για 20 λεπτά.
  • Τα τελευταία 5-7 λεπτά τα γυρίζουμε κι από την άλλη.
Cool Artisan