Δύο είναι τα μυστικά για αφράτα μπιφτέκια:
- Κρατάμε όλους τους χυμούς από τα λαχανικά όπως η ντομάτα και το κρεμμύδι
- Ζυμώνουμε τα υλικά κι αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον μια ώρα. Με αυτό τον τρόπο η βρώμη απορροφά τους χυμούς των λαχανικών, το ξύδι και δίνει το πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Υλικά
- 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- 5 κτσ βρώμη
- 1 κ.σ. κόκκινο ξίδι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κτγ ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι με τη ντομάτα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Ψήνουμε στο airfryer στους 180°C για 20 λεπτά.
- Τα τελευταία 5-7 λεπτά τα γυρίζουμε κι από την άλλη.